PAFF weekend april.

Dit weekend heb ik vier parken geactiveerd, met de call PA44WFF/p. Op zaterdag PAFF-0081 en PAFF-0082. Het was die dag redelijk fris, zo’n 9 ℃. En de wind maakte het erg koud.
Beide activaties gingen zeer vlotjes. Bijna 60 QSO’s in minder dan een uur. Dat is toch een beter resultaat als het afgelopen jaar. Het lijkt alsof de condities wat verbeteren. Veel aanbod en beste DX was wederom KD1CT. Ook nog VE9MY gewerkt. Met heel veel QSB. Maar na drie keer roepen, had ik hem in het log.

Daarna na de camping gegaan om te overnachten.

Op zondag was het weer stukken beter. Met weinig wind en 12 ℃, maakte het een redelijk behaaglijke dag. In de ochtend gestart met PAFF-0177. Geen tafel of bank, dus helaas alles op de grond opgesteld. Het ging iets minder snel als gisteren, maar uiteindelijk toch in vijf kwartier 50 QSO’s in het log. Daarna naar PAFF-0176 gegaan. Waar een mooie picnic tafel staat. Daar had ik, zoals altijd, de EFHW 40/30/20 opgezet. Maar het leek alsof deze niet goed werkte. Ik zag weinig spots op het reverse beacon network. En hoorde ook weinig chasers. Dus na een half uurtje de HyEndFed 40/20/10 opgezet. Ik had gehoopt dat het beter zou gaan, maar dat werd het niet. Dus waarschijnlijk toch wat slechtere condities als gisteren en lag het gelukkig niet aan de EFHW 40/30/20 antenne. En uiteindelijk na ruim anderhalf uur toch 50 QSO’s in het log.

Dit weekend in totaal 212 QSO’s gemaakt, waarvan 1 SOTA en 4 P2P stations gewerkt. Best DX was VE3EXY, bijna 6000 km. Al met al een zeer geslaagd weekend.

Rig : KX3 – QRP – CW 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.