PA9CW

31-11-1983 was mijn eerste verbinding op 2 meter met de call PE1JVV. Ik heb sindsdien alleen maar verbindingen gemaakt op 2m, later op 70 cm, 23 cm en 6m. Al met al zo’n 1200 QSO’s gemaakt met deze call.

Na een pauze van een aantal jaren ben ik in 1998 CW ( morse ) gaan leren. Het examen ging in één keer goed. In 1999 heb ik mijn huidige call, PA9CW, uitgezocht en ook gekregen. Sindsdien heb ik onder deze call > 20000 QSO’s gemaakt. Voor 99% in CW. Veel DX-en, contesten, maar awards/certificaten sparen doe ik ook. Ik ben al jaren lid van de DIG-PA.

Medio 2010 ben ik lid geworden van de 30MDG. Dat is een groep zendamateurs die op de 30 meter band werken. Zowel in CW als allerlei verschillende digitale modes. Zoals o.a. PSK, RTTY, Hell enz. Op één van de volgende pagina vertel ik daar meer over.

Sinds 2011 ben ik steeds meer gaan “chasen” op SOTA stations. Dat zijn radioamateurs die een berg op wandelen en vanaf de top gaan zenden. In de rugzak zitten alle spullen om te kunnen zenden. Hoe hoger de berg hoe meer punten. Zelf heb ik ook diversen bergen “geactiveerd” wat ook weer punten oplevert.

Sinds 2014 ben ik lid geworden van de NAQCC. Een QRP CW club uit Amerika. Dit jaar maak ik zoveel mogelijk verbindingen met een zo laag mogelijk vermogen. Het liefst met minder als 5 Watt. Dat heet QRP. Ook maak ik elke dag een CW verbinding met QRP. Als je dat een heel jaar volhoudt kan je het QSO-A-DAY award aanvragen bij de NAQCC.