Contesten

Het grote voordeel van meedoen aan een contest is dat je in relatief korte tijd zeer veel stations werkt. Ook nieuwe DX-stations die je goed kan gebruiken om aan je DXCC-lijstje toe te voegen. Net dat ene station dat normaal niet doordeweeks QRV is, maar juist wel met deze contest.
Als je al zo’n tiental jaren actief bezig bent, kan je aan je lijstje met DXCC’s niet zo snel een nieuwe toevoegen. Ik heb zelf gemerkt dat het met een contest wel het geval is. Dat kan natuurlijk ook komen door mijn bescheiden station. Maar ja, daar moet je het wel mee doen. We kunnen niet allemaal per band een gigantische beam, van tig elementen in de tuin zetten.
Ik gebruik in totaal twee antennes. Te weten een Hy End Fed draadantenne voor 160 – 10 meter. Met een lengte van ca. 41 meter. Een UFB-13, voor 30, 17 en 12 meter.  Deze antenne gebruik ik hoofdzakelijk voor 30MDG verbindingen.
In tegenstelling tot de grote contest-stations, een bescheiden antenne-park. Maar zij hebben dus ook betere oren en daar kan je dus wel gebruik van maken.
Gewoon een verbinding met de zoveelste Duitser op 40 meter doordeweeks gaat op een gegeven moment ook vervelen. Zeker als het steeds dezelfde zijn. Dus dan is in het weekend een leuke contest weer eens een uitdaging.