Weissensee 2006

200 km in 09:22u.

s Morgens vroeg bij de start was het een drukte van jewelste. De bankjes om te zitten waren allemaal vol. Dus even geduld. Na het aantrekken van de schaatsen snel naar de start gegaan. Over 5 minuten gaat het startschot. Iedereen is erg zenuwachtig. Er wordt druk gespeculeerd over PR’s, want het zou vandaag prima weer worden. Deze keer geen storm, sneeuw, regen of……… 
Alleen het ijs op het kleine meer was zodanig slecht dat ik daar niet op “volle” snelheid door kon schaatsen. Heel veel scheuren, waar je echt mee op moest passen. Maar ja, je kan niet alles hebben. Deze tocht ben ik niet gevallen, wat op zich nog nooit is voor gekomen. Alles ging voorspoedig, ik draaide mijn rondjes en nam op tijd wat te eten en drinken.
Bij de zesde ronden heb ik zelfs in een snellere groep geschaatst. Alleen op het kleine meer moest ik lossen doordat ik het te gevaarlijk vond met al die scheuren.
In de zevende ronden heb ik even mijn schaatsen uitgehad omdat ze te strak zaten. Daarna verder gegaan aan de laatste ronden. Al met al een prachtige dag om een PR te schaatsen. Ik heb heerlijk gereden en ben met een tevreden gevoel de finish over gegaan. In 2003 was de snelste tocht van 9:19u. Dus als ik die pauze niet had genomen………….

Volgend jaar misschien.