Weissensee 2005

200 km in 10:24u.

Het zag er ‘s morgens allemaal heel goed uit, na de start. Weer rustig beginnen na het startschot en wachten tot het volledig licht wordt. Dan na een uurtje is het licht en ben ik “warm” gedraaid en gaat de snelheid wat omhoog. Niet schokkend, maar gewoon een lekker tempo. Dat gaat goed denk ik.
Rond 09.00u komt de zon erbij en wordt het wat aangenamer. Na drie rondjes ga ik weer rekenen, je doet niets anders, gek wordt je ervan. Het zou moeten kunnen om mijn tijd van vorig jaar te verbeteren.
Rond 11.00u komt er helaas een behoorlijke wind opzetten in de Dolomieten Blick. Dat hebben we eerder meegemaakt, en dat voorspeld niet veel goeds. Ook de sneeuw op het meer waait omhoog en belet het zicht. Met de wind mee is het redelijk lekker snelheid maken, maar tegen de wind in, is het bikkelen. Keihard bikkelen. Dat vreet energie en gaat ten kosten van de eindtijd.
Rond 14.00u gaat de wind gelukkig wat liggen en kunnen we weer wat normaler onze rondjes maken.
Dit jaar wordt er gebruik gemaakt van een chip, en moet je goed opletten hoeveel rondjes je nog moet rijden. Het klinkt raar, maar met een stempelkaart is het toch makkelijker om te kijken hoeveel rondjes je hebt gereden. Dan kom ik rond 17.30u over de finish en denk bij mezelf; “Jammer, geen persoonlijk record, maar wel lekker uitgereden.” Volgend jaar weer een nieuwe poging voor een persoonlijk record.