Weissensee 2011

100 km in 05:09u.

Na een paar jaar van afwezigheid dit jaar weer aan de start voor de “tocht der tochten.” Vorig jaar heb ik mijn Viking klapschaatsen verkocht en Zweedse klappers gekocht. Met deze schaatsen heb ik getraind op de ijsbaan in Breda, zodat ik niet Ik gewent was aan de schoen en schaats.
Dit jaar was de opzet om lekker te schaatsen en kijken hoever ik zou komen. Na de start lekker rustig geschaatst tot het licht werd. Daarna lekker door geschaatst in mijn eentje en niet in een groep. Het ijs was redelijk, maar het kleine meer was niet zo goed. Ondanks het vegen werd het ijs op het kleine meer steeds slechter. En een valpartij was niet uitgesloten.
Het weer was lekker. En na een uurtje of twee kwam er nog een lekker zonnetje. Ik heb het na 4 ronden voor gezien gehouden. Ik was al een paar keer gevallen, door het slechte ijs en vond het wel best.
Lekker op mijn gemak naar het hotel en lekker onder douche en daarna nog even snel in de sauna.
‘s avonds lekker “fris en fruitig” aan het avondeten. Ondanks dat ik geen 200 km geschaatst heb, was het een geslaagde vakantie. Misschien dat ik volgende keer meer getraind heb voor een langere tocht.