Regels

In 2000 heb ik aan een aantal contesten meegedaan. Vooral om weer actief te zijn op HF en eventueel nieuwe DXCC’s te werken. Als eerste ga je op zoek naar een kleine contest waar je rustig aan mee kan doen. Alle regels goed doornemen, en de band afdraaien en punten weggeven.

Niet zelf aanroepen, want als je een pile-up krijgt ben je de klos. Tja, de eerste keer zo’n mini pile-up is geen pretje. Je wil spontaan alles uitzetten. Er is niets zinnig uit op te maken. Vooral in de PACC is die kans erg groot, zelfs met een bescheiden station, want ze hebben toch jouw punten nodig.

Ik heb met mijn tweede PACC wel zelf aangeroepen. Momenten lang hoor je niets en opeens drie, vier of meer stations door elkaar. Dat was even zweten. Want ze blijven volhouden. Wel leuk als je uiteindelijk alle calls hebt “weggewerkt”. Dus let op ( ! ) je begint rustig met een stuk of 25 verbindingen. Je bent er al snel een paar uurtjes mee bezig. Dan reken je de score uit en voor de goede orde stuur je die score naar de organisatie.

Maar let wel goed op dat je alle regels doorneemt en ook goed begrijpt. Let ook op de tien-minuten regel en op contest-vrije segmenten. Want er zijn ook amateurs die NIET mee doen en ook willen uitkomen.