CQ WW DX contest.

De CQ WW DX CW contest is één van de twee grootste jaarlijkse contesten ter wereld. Het doel is om via de radio, binnen 48 uur tijd, zoveel mogelijk verbindingen te maken met zoveel mogelijk radioamateurs in zoveel mogelijk landen en CQ-zones. Het puntentotaal wordt bepaald door het aantal verbindingen x het aantal zones x het aantal landen.

Dit weekend heb ik meegedaan aan deze grootse contest. In de klasse QRP, dat is slechts 5 Watt. Antenne die ik gebruik is een HyEndFed 8 band antenne. Lengte ca. 40 meter en te gebruiken van 160 t/m 10 meter.

Het resultaat was 254 verbindingen en een score van 31350. Dat is behoorlijk wat minder als vorig jaar. Vorig jaar had ik een score van 134001, omdat ik toen iets meer tijd ( 😊 ) aan de contest had besteed. Ik had toen 612 verbindingen gemaakt, en dus een hogere score.

Over het algemeen kan je als QRP station beter S&P-en. Dan maak je meer verbindingen. Maar op zondagavond was er redelijk veel aanbod.  Ik heb toen meer zitten runnen.
Ook op 160 meter nog wat QSO’s gemaakt voor de extra punten. Op 10 meter heb ik niets gewerkt en op 15 meter heb ik een handjevol stations gewerkt.