600 km brevet vanuit Overveen.

Dit is mijn vierde en laatste kwalificatie brevet richting PBP-2019. Om 08:00u vertrokken, vanuit Zundert. De voorspellingen waren erg onzeker. Er was sprake van veel wind en af en toe wat regen. Het eerste stuk vanuit Zundert naar Wilhelminadorp ging lekker. Af en toe wat last van de ZW wind. En zo nu en dan een kort buitje van een paar minuten. Wel in het lang gereden, want was nog frisjes.
Vanaf Wilhelminadorp verder over de eilanden naar de volgende controlepost. Ik kreeg al steeds meer voordeel van de ZW wind. Op de eilanden was veel activiteit van surfers en kit-surfers. Er stonden weer veel campers. Mede dankzij de wind. Voor de één een voordeel voor de ander een nadeel.
Daarna vanaf Hoek van Holland wind schuin in de rug. Op sommige stukken was het dik 40 km/u. Dus lekker doorfietsen. Kom maar op met die wind. Af en toe een buitje van een paar minuten. Te kort om te stoppen om de regenkleding aan te trekken.
‘s Avonds rond halfacht wat warm gegeten net na Overveen. Daar is een leuk restaurant, voorheen een station. Nadat de bidons gevuld waren weer snel verder, want het koelde behoorlijk af.
Op naar Scharwoude. De Garmin ondertussen opgeladen, dus de verlichting kon aan. De temperatuur in de nacht viel mee. Geen kou gehad. Rond twee uur ‘s nachts begon ik de kilometers wel te voelen. Dus ik had me voorgenomen om tot de volgende controlepost in Stroe door te rijden. Rond halfvier ‘s nachts voorbij Stroe een tukkie gedaan. Ik had een dunne slaapzak en nooddeken van folie bij me. Ik heb niet echt geslapen, maar het liggen is sowieso altijd wel lekker. Om zeven uur weer verder gegaan.
Op weg naar Oirlo, waar de volgende controlepost is. Onderweg bij de MacDonalds een ontbijtje gedaan. Heerlijk warm bakje thee. Dat is altijd wel lekker. Ondertussen werd het al wat warmer, dus het lang ging uit. Ik schat een graad of 25 in de middag. In Oirlo wederom wat gegeten bij een tankstation. Lekker op een bankje in het zonnetje. Warme thee en een tonijnsandwich. Daar knapt een mens van op.
Daarna naar Baarle-Hertog, de laatste loodjes. Onderweg nog een flinke omleiding i.v.m. een brand op een industrieterrein. Ik had het thuisfront op de hoogte gebracht wanneer ik zou aankomen in Zundert. Maar door de omleiding werd het iets later.
Vanaf Baarle-Hertog was het nog een klein uurtje. Na 34 uur en 45 minuten zat het erop. Mijn laatste kwalificatie voor PBP-2019 zit erop.

Mooie tocht, met hier en daar wat bekende stukken, die ik ooit eerder heb gefietst. Onderweg wel veel takken op de weg. Dus dat was wel even opletten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.