Arduino Nano installeren

Arduino Nano op Macbook:

Na het aansluiten van de Arduino Nano op mijn Macbook Air liep deze meteen vast. Je zag een zwart scherm met allerlei regels tekst.  Na het opnieuw opstarten kreeg ik hetzelfde resultaat. Dit in tegenstelling tot mijn originele Arduino Nano en Uno. Deze gaven geen probleem op de MAcBook Air. Maar omdat deze Ardunio Nano uit China komt en een speciale driver nodig heeft, was het wel te verwachten.
Na veel zoeken op internet, kwam ik uiteindelijk deze driver tegen; ch34x-install-v13.
Na het downloaden en installeren heb ik de Arduino Nano weer aangesloten. De MacBook Air gaf geen krimp. Toen het programma Arduino opgestart en gekozen voor:

    • Arduino Nano, ATmeg-328
    • poort /dev/cu.wchusbserialfd120 en dat is de linker USB op de Macbook Air.

De Arduino Nano werd “gezien” en toen heb ik het programma Blink getest. Het knipperen van LED op PIN 13.  En dat werkte ook naar behoren.