600 km brevet vanuit Merselo.

Om 08:00u vertrokken met 72 deelnemers. Wederom weer een grote opkomst. Waarschijnlijk ook mede door het mooie weer. De voorspellingen zijn temperaturen overdag van 26 graden en de minimale temperatuur ‘s nachts 10 graden. Wind uit het noorden kracht 3. Dus op de heenweg wind tegen en als we zondag terug rijden windje mee.
Tot aan de eerste controlepost in een grote groep meegereden. Daar even snel een colaatje gedronken en weer ( alleen ) verder gereden. De groep bleef nog even zitten.
Op de eilanden was het zwaar met de tegenwind. Op de Brouwersdam stond ik bijna stil. Gelukkig werd ik ingehaald door en groepje met een lekker tempo. In Maasluis het pontje genomen en door naar Delft gereden. Daar was de controlepost bij JePe. Ook deze keer weer een uitstekende verzorging, met lekker macaroni en cola. Even lekker bijkomen en wat kletsen met de deelnemers.
Daarna weer verder de nacht in. Ondertussen werd het al wat kouder, dus de been en armstukken aangetrokken. ‘s Nachts nog een 24 uurs tankstation aangedaan om wat warms te drinken en nog wat te eten. Uiteraard weer vreemd kijkend publiek, die zich afvroegen wat we in hemelsnaam aan het doen waren.
De nacht was toch wel erg fris. Rond 06:00u begon ik in te kakken. Dus een slaapplekje opgezocht en om 06:a30u een tukkie gedaan van ruim anderhalf uur. Om 08:15u weer verder gegaan. Dan is het in het begin wel erg fris. Maar rond 09:00u werd het warmer, doordat de zon opkwam. De wind was toch weer gedraaid en we hadden hem helaas niet vanuit het noorden.
In Berg en Dal weer een controlepost en even snel wat gedronken en de bidons gevuld. Het werd steeds warmer, dus de been en armstukken konden uit. Op weg naar Stroe en daarna naar Well. Vanuit daar de laatste kilometers naar Merselo. Het ging lekker.

Ik kwam na 602 km en precies 32 uur aan. Een prima tijd, en erg voldaan over het verloop van de tocht.

Jan, bedankt voor de organisatie. Tot de volgende keer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *