200 km brevet vanuit Oudenburg (Be)

Om 04:30u opgestaan en met de auto gaan rijden rond 05:30u. Dat was op zich al een “sportieve” prestatie. Om 07:20u aankomst bij de start.

We zijn gestart om 08:00u vanuit Oudenburg voor een 200 km brevet. Opkomst was wederom groots. Er waren 80 deelnemers. Het waren twee verschillende rondjes van ca. 100 km, met als middelpunt steeds de start. Een soort achtje, zie foto onderaan. Dus eerst ca. 50 km zuidwaarts en stempelen. Dan terug naar de start en stempelen. Dan noordwaarts en stempelen  op ca. 140 km. Dan weer terug, via een boog, langs de kust naar de start/finish. Dat is een prettig concept. Zo kan je bij je auto nog eventuele dingen ophalen.

Na de start hadden we een lichte wind mee, en na de eerste stempel iets wind tegen. Daarna de laatste ca. 30 km windje mee. De wegen waren wel erg nat en er lag soms erg veel modder op de wegen. Hier en daar ook een grintpad moeten trotseren. De fiets en mijn kleding zaten dan ook  behoorlijk onder de bagger. Temperatuur was ongeveer 4 graden. Ik heb in totaal 202 km op de teller staan, na 9:05u fietsen. Dit is inclusief 3 stempelpauzes van ca één kwartier.

Zeer tevreden met deze tijd. Het is toch anderhalf uur sneller als vorig brevet. Maar daar zaten wel wat klimmen in. Dit brevet was vlak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *