Kennismaking met de 30MDG

Via het DIG-PA las ik een stukje over de digitale modes op de HF banden. Wat op internet gaan zoeken en ik kwam terecht bij de 30MDG. Een erg leuke opzet.

Our goal is to promote the use of digital modes on the 30 meter band and awareness on how great this band is – plus

provide place for like minded operators with the same interests. We will promote awareness of this unique HF band where many have called ‘the best kept secret’ in Ham Radio and encourage good digital operating practices, the use of different digital modes, experimenting, known weekly or monthly activities, skeds/spots, antennas, propagation for 30 meters.

Kort samengevat : Werk in digitale modes stations en verzamel punten voor het aanvragen van diversen awards. Op dit moment zijn het er bijna 40. Het leuke van deze groep is, dat alles gratis is en de awards als pdf worden verzonden per Email. Je mag ze dan zelf ( laten ) afdrukken.  Alle aanvragen worden binnen 72 uur beantwoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *